Specjalistyczny nóż Carpaccio z kolekcji kuchennej znanego na całym świecie Opinel'a - Classic. Ponad 125 letnie doświadczenie Opinel'a w produkcji noży widoczne jest w dizajnie i funkcjonalności noża.
Głownia wykonana jest z nierdzewnej stali. Jest elastyczna a jej ostrze zapewnia ponadprzeciętne właściwości tnące. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów nóż pozostanie w doskonałym stanie na wiele lat. Idealna do przyrządzania carpaccio, krojenia szynki lub np: wędzonego lub surowego łososia.
Wyprofilowaną rękojeść wykonano z naturalnego drewna bukowego cenionego za swoją wysoką twardość a jednocześnie niską wagę. Doskonale leży w dłoni i zapewnia wysoki komfort pracy.
kolor | brązowy |
materiał | drewno bukowe, stal nierdzewna |
długość ostrza [cm] | 30 |
długość [cm] | 44 |
grubość [cm] | 1,5 mm |
waga [g] | 99 |
Kod produktu | 001823 |
Firma cieszy się światową renomą ze względu świetną relację jakości produktów do ich ceny. Opinel także jest ściśle związany z francuską historią. Gama produktów opiera się głównie na składanych nożach, których produkcja wpisana jest w tradycję Francji.
Stal, z której tworzone są noże Opinela jest bardzo dobra gatunkowo i pochodzi z czołowych europejskich hut. Doświadczenie w obróbce termicznej i mechanicznej sprawia, że każde ostrze ma doskonałe właściwości tnące.
Połączenie stali i naturalnego drewna daje produktom Opinela klasyczny, elegancki charakter. Wszystkie te cechy sprawiają, że noże marki Opinel są niezwykre poręczne i znajdą zastosowanie u każdego użytkownika. Są one praktycznymi narzędziami, ale także posiadają wartość kolekcjonerską. Firma Opinel zdobyła złoty medal podczas Wystawy Alpejskiej w Turynie w 1911 roku.
Twoja opinia może być pierwsza.
Tylko zalogowani użytkownicy mają możliwość dodawania opinii.
Szczegółowe informacje odnośnie procedur związanych z opiniami o produktach przedstawione są w punkcie 10. Regulaminu. Wypełniając formularz przekazujesz nam dane osobowe. Dane osobowe w sklepie internetowym przetwarzane są zgodnie z polityką prywatności.