Pipamoka Wacaco umożliwia parzenie oraz picie kawy z jednego urządzenia. Jest to prosty oraz bardzo wytrzymały zaparzacz ciśnieniowy. Dzięki Wacaco Pipamoka przygotujesz gorącą i świeżą kawę gdziekolwiek się znajdujesz. Kubek Pipamoka został zaprojektowany przez podróżników i jest to najprostszy sposób parzenia przepysznej kawy w podróży. Jest bardzo lekki i posiada kompaktowy rozmiar.
Bez względu na to gdzie podróżujesz, kubek Pipamoka Wacaco możesz zabrać zawsze ze sobą. Jest lekki oraz posiada kompaktowe wymiary. Z kubkiem zaparzysz do 236 ml przepysznej, świeżej i aromatycznej kawy. Czas utrzymania ciepłej kawy to około 3-4 godziny. Mikro-filtr został wykonany ze stali nierdzewnej i jest wielokrotnego użytku. Kubek został wykonany z lekkich i wytrzymałych materiałów, dzięki czemu będzie towarzyszem wszystkich podróży przez wiele lat.
Aby zaparzyć kawę w Wacaco Pipamoka najpierw należy przekręcić pierścień sterujący, dzięki czemu komora wodna przesunie się do góry. Dzięki temu zostanie wytworzona siła ssania, która wciągnie gorącą wodę w dół przez pojemnik ze zmieloną kawą. W efekcie kawa zostanie zaparzona bezpośrednio do izolowanego kubka termicznego, w którym pozostanie ciepła przez 3-4 godziny.
Metoda parzenia kawy w Wacaco Pipamoka jest inna niż wszystkie. Wytworzone ciśnienie ściska zmieloną kawę przez gorącą wodę, dzięki czemu zyskujemy aromatyczną i zrównoważoną w smaku kawę pozbawioną goryczki. Proces wytwarzania kawy w Pipamoka zapewnia za każdym razem taką samą doskonałą kawę.
Kawa lungo z Wacaco Pipamoka jest jak kawa filtrowana, która charakteryzuje się gładkim, zbilansowanym, a jednocześnie bardzo złożonym smakiem i aromatem.
Obracanie pierścienia wymaga minimalnej siły, dzięki czemu ekspres Pipamoka jest odpowiedni dla każdego, kto marzy o głębokim aromacie kawy gdziekolwiek się znajduje. Pierścień można łatwo obrócić trzymając Pipamoka dwiema rękami zgodnie z instrukcją obsługi.
Nie, aby zaparzyć kawę należy napełnić komorę wrzątkiem, który w warunkach turystycznych można przygotować na palniku gazowym w czajniczku lub po prostu wcześniej wlać wrzątek do dobrze izolowanego termosu i zabrać ze sobą na wycieczkę.
Nie, ale czyszczenie Pipamoka jest bardzo łatwe i szybkie. Najlepiej wszystkie części myć pod bieżącą wodą i wycierać czystą miękką szmatką. Następnie należy odłożyć aby wszystkie części całkowicie wyschły przed ponownym złożeniem.
Nie, ponieważ główna część zaparzacza (kubek) jest wykonana ze stali nierdzewnej, która nie jest bezpieczna do stosowania w mikrofali.
Tak, Pipamoka spełnia główne międzynarodowe normy bezpieczeństwa dotycząca materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, jak FDA, EU, RoHS, LFGB, GB. Tworzywa sztuczne wykorzystane do produkcji zaparzacza są wymienione na liście BPA free.
Oczywiście, zaparzacz jest objęty gwarancją na wady wynikające z wadliwych materiałów lub wykonania przez okres 2 lat od daty zakupu. Gwarancja nie obejmuje wymiany oringów, kosza filtra, miarki oraz szczotki.
Bez względu na to, czy przemierzasz świat, czy idziesz do pracy, zawsze i wszędzie możesz zabrać swój przenośny ekspres do kawy Wacaco Pipamoka.
kolor | srebrny |
materiał | wytrzymałe tworzywo |
waga [kg] | 0,425 |
wysokość [cm] | 18,2 |
średnica [cm] | 7,3 |
dane | izolowany próżniowo; zaparzacz ciśnieniowy mikro-filtr ze stali nierdzewnej |
informacja | pojemnik na wodę 236 ml; pojemnik na kawę 16g |
inne | utrzymuje ciepło przez 3-4 godziny |
Firma została założona w 2013 roku w Hongkongu przez Hugo Cailletona - magistra w dziedzinie wzornictwa przemysłowego, który po latach zaangażowania w produkcję domowych ekspresów do kawy zapragnął stworzyć turystyczny ekspres do kawy, który wydajnością będzie dorównywać swym domowym odpowiednikom. Szukając odpowiednich rozwiązań firma skupiała się przede wszystkim na prostocie użytkowania oraz niewielkiej wadze urządzeń, dzięki czemu będą łatwe w transporcie. Niezwykle istotna była też niewygórowana cena końcowa kawiarki oraz przede wszystkim jak najwyższa jakość serwowanej kawy. Pierwszym produktem projektu Wacacao była seria Minipresso, która odniosła olbrzymi sukces na całym świecie. To pozwoliło firmie na bardziej intensywny rozwój i dalsze udoskonalanie produktów.
Ręczne zaparzacze Wacacao Nanopresso stały się znakiem rozpoznawczym kawoszy wśród turystów i podróżników. Wszyscy miłośnicy smacznej kawy na szlaku z pewnością docenią wysoką jakość ekspresów Wacacao oraz ich niewielkie rozmiary, które stanowią dodatkowy atut podczas podróży.
Poszczególne modele turystycznych ekspresów do kawy różnią się między sobą takimi parametrami jak wydajność, pojemność, wielkość oraz kolor. Dzięki temu każdy turysta będzie mógł zaopatrzyć się w rozwiązanie odpowiednie dla siebie. W ekspresach Wacacao możemy przygotować kawę korzystając z klasycznej kawy mielonej lub kompatybilnych kapsułek z kawą.
Twoja opinia może być pierwsza.
Tylko zalogowani użytkownicy mają możliwość dodawania opinii.
Szczegółowe informacje odnośnie procedur związanych z opiniami o produktach przedstawione są w punkcie 10. Regulaminu. Wypełniając formularz przekazujesz nam dane osobowe. Dane osobowe w sklepie internetowym przetwarzane są zgodnie z polityką prywatności.