Jakie jedzenie pod namiot?
Wyjazd ze znajomymi lub rodziną pod namiot to niezwykłe wydarzenie. Należy pamiętać o dobrym wyposażeniu i potrzebnych przedmiotach. Kiedy mamy już cały ekwipunek, warto zastanowić się, jakim jedzeniem możemy zaspokoić swój głód i umilić sobie wyjazd.
Jeśli lubicie gotować - kuchenka turystyczna to strzał w dziesiątkę. W warunkach polowych doskonale sprawdzi się suchy prowiant, taki jak kasze, ryż - w tym przypadku kaszy kuskus nie trzeba gotować, wystarczy zalać ją wrzątkiem i jest gotowa. Są to produkty z długim terminem przydatności, które nie muszą być przechowywane w lodówce. Do tego sos ze słoika (kupny lub wcześniej przygotowany w domu) i mamy całkiem smaczny i wartościowy posiłek.
Jeśli jednak nie chcesz spędzać nad gotowaniem czasu - idealnym rozwiązaniem jest żywność liofilizowana. Otwierasz, zalewasz, czekasz chwilkę i możesz cieszyć się jedzeniem. Rodzajów i smaków takich posiłków jest coraz więcej i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Ich data ważności sięga nawet 3 lat, więc jeśli nie zostaną wykorzystane na jednym wyjeździe, z pewnością posłużą na innym.
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.