Nóż firmy Opinel przeznaczony został specjalnie do ostryg i skorupiaków.
Posiada krótką i solidną głownię o długości 6,5 cm i grubości 2,2 mm. Została wykonana ze stali nierdzewnej Sandvik. Zakończona 1,5 cm ostrzem. Czubek ostrza znajduje się na środku osi głowni, umożliwiając sprawne operowanie nożem, sprawia, że korzystanie z noża jest jeszcze wygodniejsze.
Ergonomiczna rękojeść wykonana została z drewna bubinga i zabezpieczona lakierem ochronnym. Zapewnia wysoki komfort pracy i doskonale leży w dłoni.
Ponadto, nóż wyposażony został w blokadę Viroblock, która uniemożliwia ruch głownią, gdy ta jest w stanie otwartym lub zamkniętym.
kolor | brązowy |
materiał | drewno bubinga, stal modyfikowana Sandvik |
długość ostrza [cm] | 6,5 |
długość [cm] | 18,3 |
długość po złożeniu [cm] | 12 |
waga [g] | 59 |
inne | Blokada Virobloc |
Kod produktu | 001616 |
Firma cieszy się światową renomą ze względu świetną relację jakości produktów do ich ceny. Opinel także jest ściśle związany z francuską historią. Gama produktów opiera się głównie na składanych nożach, których produkcja wpisana jest w tradycję Francji.
Stal, z której tworzone są noże Opinela jest bardzo dobra gatunkowo i pochodzi z czołowych europejskich hut. Doświadczenie w obróbce termicznej i mechanicznej sprawia, że każde ostrze ma doskonałe właściwości tnące.
Połączenie stali i naturalnego drewna daje produktom Opinela klasyczny, elegancki charakter. Wszystkie te cechy sprawiają, że noże marki Opinel są niezwykre poręczne i znajdą zastosowanie u każdego użytkownika. Są one praktycznymi narzędziami, ale także posiadają wartość kolekcjonerską. Firma Opinel zdobyła złoty medal podczas Wystawy Alpejskiej w Turynie w 1911 roku.
Twoja opinia może być pierwsza.
Tylko zalogowani użytkownicy mają możliwość dodawania opinii.
Szczegółowe informacje odnośnie procedur związanych z opiniami o produktach przedstawione są w punkcie 10. Regulaminu. Wypełniając formularz przekazujesz nam dane osobowe. Dane osobowe w sklepie internetowym przetwarzane są zgodnie z polityką prywatności.